dinsdag 3 oktober 2023

Laten we aardig zijn voor elkaar.

 


We knutselen een potje aardigheid.  Telkens als we iets aardigs hebben gedaan, mogen we een knikker, steentje, knoopje of nootje in ons potje doen.  Als ons potje vol is verdienen we zeker een extraatje.
Oh wat is het fijn om positief te zijn!



We luisteren naar het verhaal: 

Toen Leopold op een ochtend wakker werd, voelde hij zich raar.  Het borrelde in zijn hoofd.  En het kriebelde in zijn tenen.  Dat kwam niet doordat hij blij was ... of verdrietig of gewoon een beetje boos.  Hij werd echt heel
 GEMEEN!
Leopold is een biggetje dat met het verkeerde pootje uit bed stapt en de hele dag zijn mama, mevrouw Ham, de kuikentjes, meester Zwijn, mijnheer en mevrouw Knor de duvel aandoet.  Maar toch komt het goed met Leopold.

We maken een sorrystrip.  Leopold wou het gelukkig goed maken met alle andere dieren.  Via de sorrystrip voeren we een herstelgesprek.















Groepswerk: samen maken we een Leopold.  Knippen en kleven maar.






Ons groepswerk werd verloot.  Mike was de gelukkige winaar!

Onze denkhoek werd even onze verwenhoek.  We genoten van een deugddoende massage aan de oren, voeten, rug,... of toch niet?









Gezelschapsspel boomgaardje.  We nemen het SAMEN op tegen de raaf.



In onze klas moeten we het onderling soms ook eens terug goed maken.  Ons hartje is dan 'gebroken'.  Gelukkig kunnen we het nog 'lijmen'.

In kleine groepjes wordt het boek 'samen' gelezen en beelden we uit hoe we aardig kunnen zijn.
Ra ra ra wat beelden we uit? Iemand begroeten, troosten, luisteren, bang zijn, helpen dragen, iets oprapen voor iemand,... 
















Wat maakt ons boos?  Hoe worden we terug rustig?





Geen opmerkingen:

Een reactie posten